Bir Gmail Hesabını Android Cihazınızdan Kaldırma

Android Google Gmail Hesabını Kaldır

Bir Gmail hesabını Android cihazınızdan kaldırmanın tek yolu, ilişkili Google hesabını kaldırmaktır. Gmail’in yeni e-postaları senkronize etmesini durdurabilirsiniz, ancak belirli bir Google hesabından telefonunuzdan veya tabletinizden kurtulmak istiyorsanız, işte böyle.

Google hesabınızı kaldırmak, Google Haritalar, Google Play Store ve diğer uygulamalar gibi hizmetlerin kullanılamayacağı anlamına gelir. Bu uygulamalara kesintisiz erişim sağlamak için Android cihazınıza başka bir Google hesabı eklemenizi veya daha önce oturum açmış ikinci bir Google hesabınız olmasını gerektirir.

Belirtildiği gibi, bunun yerine Gmail senkronizasyonunu kapatabilirsiniz. Bu, Gmail’in cihazınızdaki gelen kutunuzu güncellemesini durduracak ve başka bir yerde kullanmanız için hesabınızı hazır durumda bırakacaktır.

Gmail hesabınızı kaldırmaya karar verdiyseniz, gerektiğinde uzaktan oturumunuzu kapatmanıza rağmen cihazınızı kullanışlı hale getirmeniz gerekir.

Gmail Senkronizasyonunu Kapatma

Başlamadan önce, cihazınızın Ayarlar menüsüne erişme adımlarının, sahip olduğunuz Android sürümüne bağlı olarak biraz farklı olabileceğini belirtmeniz önemlidir. Aşağıdaki adımlar Android 9 Pie’den itibaren çalışmalıdır.

Uygulama çekmecesindeki uygulamaya tıklayarak veya bildirim gölgesini aşağı çekerek dişli simgesine dokunarak cihazınızın “Ayarlar” menüsüne gidin.

Android Telefonlar için Bildirim Alanı

Cihaz ayarlarında, cihazınızda adlarına bağlı olarak, “Hesaplar” veya “Hesaplar ve Yedekleme” öğesini bulun ve basın.

Not: Bazı cihazlarda, çeşitli hesaplarınızı bulmak ve yönetmek için ek bir “Hesaplar” menüsüne dokunmanız gerekir.

Vurgulanan Hesaplı Android Ayarları Alanı

Google hesabınızı bulun ve kişisel hesap ayarlarınıza erişmek için ona dokunun. “Hesabı Senkronize Et” veya “Hesap Senk.” Seçeneğini tıklayın.

Android hesap ayarları alanındaki Hesabı senkronize et düğmesi

Gmail senkronizasyon ayarını bulun ve kapatmak için seçim düğmesine dokunun.

Android Cihazında Google Hesabı Eşitleme Ayarları

Gmail Bildirimlerini Susturma

Ayrıca, hesabınız için Gmail’deki bildirimleri devre dışı bırakma, oturum açma ve senkronize etme ancak bildirimleri sessize alma seçeneğiniz de vardır.

Gmail uygulamasını açın, yan menüye erişmek için sol üst köşedeki hamburger menü simgesine dokunun, aşağıya doğru kaydırın ve “Ayarlar” a basın.

Gmail menüsündeki Ayarlar düğmesi

Hesabınızı bulup dokunun ve hesabınızın ayarlar alanında “Bildirimler” e dokunun.

Gmail’de bildirimlerin vurgulandığı hesap ayarları

Hesabınız için bildirimlerin yoğunluğunu “Tüm” olarak “Yok” olarak değiştirin. Alternatif olarak, en önemli e-postalarınız için bildirimlere izin vermek istiyorsanız “Yalnızca Yüksek Öncelikli” seçeneğini seçebilirsiniz.

Gmail hesabı için bildirim ayarları

“Yok” u seçerseniz, Gmail hesabınız için bildirimlerin kapatılması; Hala sessizce e-postalar alacaksınız, gelecekte kontrol etmeniz gerekiyorsa.

Gmail Hesabınızı Kaldırma

Gmail hesabınızı cihazınızdan kaldırmaya karar verdiyseniz, bunu birkaç basit adımda yapabilirsiniz. Tamamen yeni bir Gmail hesabına geçiyorsanız veya cihazınızı bir başkasına aktarıyorsanız, bunu göz önünde bulundurmalısınız.

Başlamak için, bildirim gölgesini aşağı kaydırarak ve dişli simgesine dokunarak cihazınızın “Ayarlar” menüsünü açın.

Android Telefonlar için Bildirim Alanı

“Ayarlar” menüsünde, “Hesaplar” öğesini bulup dokunun. Bu bölüm, sahip olduğunuz cihaza bağlı olarak “Hesaplar ve Yedekleme” veya benzer bir şey olarak etiketlenebilir.

Vurgulanan Hesaplı Android Ayarları Alanı

Google ayarlarınızı bulun ve hesap ayarlarınızı açmak için ona basın. İşlemi başlatmak için “Hesabı Kaldır” a basın.

Google Hesap Ayarlarında Hesabı Kaldır Düğmesi

Son bir defa “Hesabı Kaldır” ı tıklayarak kaldırmayı onaylamanız istenecektir.

Bir Google Hesabını Kaldırmak İçin Son Onay

Buna dokunduğunuzda, Gmail hesabınız cihazınızdan kaldırılır. Artık Gmail’de veya başka bir Google hizmetinde erişemezsiniz.

Gmail Hesabınızı Uzaktan Kaldırma

Android cihazınızı kaybettiyseniz veya çalındıysa, hesabınızı çevrimiçi olarak Google hesap ayarlarınızdan uzaktan kaldırabilirsiniz. Bunu yapabilmek için bilgisayar gibi başka bir cihaza ihtiyacınız olacak.

Web üzerindeki Google hesabınıza başka bir cihazdan giriş yapın. Soldaki menüden “Güvenlik” e tıklayın.

Google Hesabı Çevrimiçi Menüsü

“Cihazlarınız” bölümüne gidin ve “Cihazları Yönet” i tıklayın.

Google Hesabı ayarlarında listelenen cihazlar

Google hesabınızın oturum açtığı cihazların listesini göreceksiniz. Kayıp cihazınıza tıklayın ve “Hesap Erişimi” altında “Kaldır” düğmesine tıklayın.

Google Hesabını Uzaktan Kaldırma Onayı

Hesabınızı kaldırmak istediğinizi onaylamanızı isteyen bir uyarı alırsınız. Onaylamak için “Kaldır” a tıklayın.

Uzaktan Google Hesabının kaldırılması için onay penceresi

Bunu yaptıktan sonra, hesap erişiminizin cihazınızdan kaldırıldığına dair bir onay alacaksınız.

Google Hesabı Ayarlarında hesap kaldırma işlemini onaylama

Teknik olarak, bu cihazınızda oturumunuzu kapatsa da, tamamen kaldırmaz. Hesap aksiyonu almak için cihazınıza bir uyarı alacaksınız; erişimi geri almak için şifrenizi tekrar girmeniz istenecek.

Bu noktada hesabınızdaki izleri cihazınızdan tamamen kaldırmak için yukarıda olduğu gibi Android ayarlarınıza gidin, Ayarlar> Hesaplar bölümüne gidin ve Google hesabınızı bulun. “Hesabı Kaldır” ı tıklayın ve tamamen kaldırmak için onaylayın.

Bir Google Hesabını Kaldırmak İçin Son Onay

Bu yapıldıktan sonra, Gmail hesabınızın son izi cihazınızdan tamamen kaldırılacak.

Bunu yapmak, Android cihazınızı kaybettiyseniz veya satmayı planlıyorsanız önemlidir. Bir saniye eklemek istiyorsanız Gmail hesabınızı kaldırmanız gerekmez; istediğiniz kadar hesapta oturum açabilirsiniz.

Bununla birlikte, Gmail hesabınızı kaldırmanız gerekirse, baştan sona birkaç dakikadan fazla sürmemelidir.